Het derde symposium

Helaas kan het derde symposium dat aanvankelijk op donderdag 10 maart 2022 was gepland vanwege de corona-perikelen niet doorgaan.

Voorlopig is als nieuwe datum 9 februari 2023 vastgesteld.

Stonden tijdens het eerste symposium vooral melkveehouders met bijzondere levensduurprestaties op de voorgrond en tijdens het tweede symposium de economie van levensduurverlenging, tijdens het derde symposium richten blijven we ons richten op de Nederlandse Ruwvoerkoe. Waarom dat thema?

Er is een toenemende belangstelling voor koeien die goed passen bij het kringloopconcept. Koeien die goed kunnen weiden, veel ruwvoer efficiënt kunnen omzetten in melk, weinig krachtvoer nodig hebben en tegelijkertijd gedurende een lange levensduur een goede productie realiseren. Kenmerken als graas- en vreetgedag, ruwvoerefficiëntie, persistentie, laatrijpheid en een betere bestendigheid tegen wisselende omstandigheden in combinatie met een functionele bouw zijn de kenmerken van de koe die past binnen het concept van de kringlooplandbouw. Tijdens het symposium zoeken we een antwoord op de vraag hoe we daar vanuit de fokkerij aan kunnen bijdragen.

Later dit jaar kun je hier meer over de inhoud van het symposium lezen.

Verkiezing Beste Boerenkoe

Om de bekendheid van SFL en de aandacht voor levensduurverlenging verder te vergroten werd de tweejaarlijkse verkiezing van de Beste Boerenkoe van Agrio (Melkvee.nl) geïntegreerd in het symposium. Dat gaat vanwege het verplaatsen van het symposium deze keer niet lukken. De verkiezing is in volle gang en de uitslag wordt in maart via Agrio/Melkvee bekend gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.