Het derde symposium

Op donderdag 10 maart 2022 organiseren we als Stichting Fokken voor Levensduur (SFL) ons derde symposium, opnieuw met een actueel thema rond levensduur. Stonden tijdens het eerste symposium vooral melkveehouders met bijzondere levensduurprestaties op de voorgrond en tijdens het tweede symposium de economie van levensduurverlenging, tijdens het derde symposium richten we ons op de Nederlandse Ruwvoerkoe. Waarom dat thema?

Er is een toenemende belangstelling voor koeien die goed passen bij het kringloopconcept. Koeien die goed kunnen weiden, veel ruwvoer efficiënt kunnen omzetten in melk, weinig krachtvoer nodig hebben en tegelijkertijd gedurende een lange levensduur een goede productie realiseren. Kenmerken als graas- en vreetgedag, ruwvoerefficiëntie, persistentie, laatrijpheid en een betere bestendigheid tegen wisselende omstandigheden in combinatie met een functionele bouw zijn de kenmerken van de koe die past binnen het concept van de kringlooplandbouw. Tijdens het symposium zoeken we een antwoord op de vraag hoe we daar vanuit de fokkerij aan kunnen bijdragen.

Binnenkort lees je hier meer over de inhoud van het symposium.

Verkiezing Beste Boerenkoe

Om de bekendheid van SFL en de aandacht voor levensduurverlenging verder te vergroten werd de tweejaarlijkse verkiezing van de Beste Boerenkoe van Agrio (Melkvee.nl) geïntegreerd in het symposium. Dat gaan we nu weer doen. De uitslag wordt op het symposium bekend gemaakt. Een mooie combinatie van wat we zouden willen en wat er daadwerkelijk in de praktijk wordt waargemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu